Heb je weleens bloemkoolrijst gemaakt? Door bloemkoolroosjes fijn te malen in een keukenmachine krijg je een structuur die vergelijkbaar is met die van rijst. De perfecte koolhydraatarme basis voor veel gerechten, zoals deze paddestoelenrisotto.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4 serving(s)
Ingrediënten
- 2 tsp.
extra vergine olijfolie
- 1
middelgrote sjalot, gesnipperd
- 150 g
kastanjechampignons, in plakken
- 2
tenen knoflook
- L
kippenbouillon
- 60 g
ongeklopte slagroom
- 1
bloemkool, in roosjes
- 75 g
geraspte Parmezaanse kaas
- 2 tsp.
fijngehakte peterselie
Extra
Blender
Bereiding
- Stap 1Doe de bloemkoolroosjes in de blender en maal fijn tot de bloemkool de grootte van rijstkorrels heeft, indien nodig in twee delen. Zet apart.
- Stap 2Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui zo'n drie minuten tot hij glazig is. Voeg de champignons toe en bak ze vijf minuten tot ze zacht worden. Voeg de geperste knoflook toe en bak nog een minuut langer.
- Stap 3Schenk de kippenbouillon en de slagroom in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat een minuut sudderen.
- Stap 4Roer de bloemkoolrijst door de pan en breng op smaak met zout en peper. Kook al roerend tot het geheel zacht wordt en het grootste deel van het vocht is opgenomen, tot zeven minuten lang.
- Stap 5Haal de pan van het vuur en roer 2/3 van de Parmezaanse kaas er doorheen. Serveer met de resterende parmezaan en peterselie.
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder