Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
Voor de salade
- 400 g
krieltjes in de schil
- 1
rode ui, gesnipperd
- 2
hardgekookte eieren, fijngehakt
- 100 g
pancetta, krokant geakken
- 100 g
feta, verkruimeld
- 50 g
waterkers
Voor de dressing
- 2
eidooiers
- 2 tsp.
dijonmosterd
- 1
snufje zout
- 2 tsp.
citroensap
- 250 mL
arachideolie
- 150 mL
olijfolie
- 150 mL
melk
Bereiding
- Stap 1Meng voor de dressing de eidooiers met mosterd, zout en citroensap en voeg al kloppend de olie toe, eerst druppelsgewijs en daarna iets sneller. Blijf kloppen tot een lobbige saus ontstaat en doe er dan de melk en de extra mosterd bij.
- Stap 2Halveer de krieltjes en kook ze in ruim kokend water met zout tot ze gaar zijn. Giet ze af en meng ze met de dressing. Voeg de rode ui, eieren, pancetta en feta toe, hussel voorzichtig, breng op smaak met zout en peper en laat de salade afkoelen. Serveer met waterkers.
Frieten van piepers en bataat met piccalillymayo
8x patat zonder pieper
Zo maak je de lekkerste aardappelpuree
Burrata met paddestoelen, cavolo nero, spicy boter
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder