Frieten van piepers en bataat met piccalillymayonaise
Weinig is lekkerder dan huisgemaakte friet. En al helemaal dan deze versie.
Door Sophie van der Meer
Deze huisgemaakte frietjes maak je van de gewone pieper en de zoete aardappel. Extra lekker door de supersimpele picallilymayonaise.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 20 minuten
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Totale tijd:
- 40 minuten
Ingrediënten
- 6 tbsp.
mayonaise
- 3 tbsp.
picalilly
- 400 g
licht kruimige aardappels, schoongeboend
- 400 g
zoete aardappel, geschild
Extra
Frituurpan gevuld met plantaardige olie
Keukenpapier
Bereiding
- Stap 1Roer de mayonaise en piccalilly door elkaar.
- Stap 2Snij de aardappels in plakken van 1 centimeter en vervolgens in repen van ongeveer 1½ centimeter. Spoel ze schoon met koud water.
- Stap 3Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de frieten zo'n 4 minuten. Schep ze op een bakplaat en laat goed afkoelen. Dep droog met keukenpapier.
- Stap 4Verhit de frituurpan tot 190 graden. Bak kleine hoeveelheden friet in 6 minuten bruin en krokant.
- Stap 5Doe de frieten in een frietmand, breng op smaak met fijn zeezout en schud goed.
Receptuur door Yolanda van der Jagt, styling Eddy Frings
8x patat zonder pieper
Zo maak je de lekkerste aardappelpuree
Burrata met paddestoelen, cavolo nero, spicy boter
Briochekrans met cranberry, geitenkaas, Parmaham e
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder