Uit het kookboek Eivissa the Ibiza cookbook
Wat kost dat? €24,99
Waar? Bol.com
Chef-kok Anne Sijmonsbergen is de enige tomatenboer op Ibiza en teelt ruim veertig oude tomatenrassen.
Chef-kok Anne Sijmonsbergen is de enige tomatenboer op Ibiza en teelt ruim veertig oude tomatenrassen. In EIVISSA The Ibiza Cookbook deelt ze recepten die een mix zijn van de traditionele en de hedendaagse Ibicenco-keuken. Wij delen er drie, waaronder deze watermeloen-tomatensalade met geitenkaas.
rode ui, zo dun mogelijk gesneden
watermeloen, in blokjes
grote tomaten (rode, groene, gele en oranje) in achten gesneden
ontpitte zwarte olijven
handvol basilicum blaadjes, in reepjes
zachte geitenkaas
extra vergine olijfolie
gerijpte sherry azijn
zwarte peper en zout
Laat de uienringen 15 minuten weken in een bak met ijskoud water. Giet ze af en dep droog met wat keukenpapier. Meng alles de olijven en de basilicum in een schaal. Verkruimel de geitenkaas erover en druppel wat olijfolie eroverheen, doe er een scheutje gerijpte sherry azijn bij en breng op smaak met peper en zout.
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus