Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
Gezond recept: spruitjessalade met geitenkaas en walnoten
Bitter, zoet, hartig en fris tegelijk: deze salade vindt iedereen lekker!
Door Liselotte Legebeke
Op zoek naar een gezond recept met spruitjes? Look no further, want deze spruitjessalade met walnoten en geitenkaas is all you ever wished for. Bitter, zoet, hartig en fris tegelijk. En denk niet dat je niet van spruitjes houdt, want in deze salade vindt iedereen ze lekker!
Dit recept verscheen eerder bij Women's Health
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 2
- Totale tijd:
- 10 minuten
Ingrediënten
- 200 g
spruitjes, het liefst grote
- 1 tsp.
gladde mosterd
- 1 tsp.
honing
- 1 tsp.
(appel)azijn
- 3 Tbsp.
milde olijfolie
- 1/2
citroen
- 1
klein sjalotje
- 50 g
geitenkaas
- 50 g
walnoten, geroosterd
Bereiding
- Stap 1Snijd ongeveer een derde van de kontjes van de spruitjes. Verwijder de buitenste blaadjes en haal de blaadjes los. Snijd eventueel bij aan de onderkant als ze vast blijven zitten.
- Stap 2Meng de mosterd met de honing en azijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg al roerend of kloppend met een garde de olijfolie toe tot de dressing goed gemengd is. Proef en breng eventueel op smaak met een beetje citroensap, extra zout of peper.
- Stap 3Verwijder de schil van het sjalotje en hak fijn. Meng door de dressing. Meng de spruitjes met voldoende dressing zodat alle blaadjes bedekt zijn met een dun laagje dressing, maar niet doordrenkt.
- Stap 4Verbrokkel de geitenkaas en meng door de salade. Hak de walnoten grof en meng ook door de salade. Garneer met citroenrasp naar smaak. Enjoy!
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder