Green
Elly Pear
Spectrum
€ 25
Gemengde granen met kimchi, gebakken ei en nori
Uit het nieuwe vega kookboek Green van Elly Pear.
Het krokant gebakken eitje maakt dit gerecht uit Green af. Je kunt de granen ook heel goed vervangen door zilvervliesrijst, mocht je dat nog in huis hebben of gewoon lekkerder vinden.
Let op: niet alle kimchi is vegetarisch, er kan vissaus in zitten. Check dus de ingrediënten of maak je kimchi zelf.
- Porties:
- 2 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
- 2 Tbsp.
kimchi
- 2
lente-uitjes
- 2 Tbsp.
neutraal smakende olie
- 2
eieren
- 1
wortel, geschrapt en met een dunschiller in smalle repen gesneden
- 250 g
ongekookte gemengde granen of een kleine kom met overgebleven zelfgekookte gemengde granen
- 1 Tbsp.
donkere sojasaus
- 2 tsp.
geroosterde sesamolie
Norivlokken, furikake of shichimi togarashi voor de garnering (naar keuze)
Norivellen (naar keuze), even geroosterd, in reepjes
Zeezoutvlokken en versgemalen peper
Bereiding
- Stap 1Hak de kimchi grof. Snijd de lenteuitjes diagonaal in dunne ringetjes en houd de groene en witte delen gescheiden.
- Stap 2Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Breek de eieren voorzichtig boven de pan (de dooier moet
heel blijven) en bestrooi ze met zout en peper. Houd de pan een beetje scheef en blijf de hete olie over het eiwit lepelen
tot de randjes krokant zijn en het eiwit is gestold, maar de eidooiers nog vloeibaar zijn. Haal de gebakken eieren met een schuimspaan voorzichtig uit de pan en laat ze op een bord glijden. Zet ze apart. - Stap 3Laat de wok op het vuur staan en voeg de witte delen van de lenteuitjes, wortel en kimchi toe. Roerbak alles 2 minuten.
- Stap 4Voeg de granen, sojasaus en sesamolie toe en roerbak het geheel ongeveer 2 minuten tot de granen goed heet zijn.
- Stap 5Verdeel het granenmengsel over twee kommen, leg op elke kom een gebakken ei en strooi er de groene delen van de
lenteuitjes, de togarashi, furikake of de norivlokken en de geroosterde norireepjes op.
Dit zijn onze favoriete kerstmenu's op een rij
8x vegetarische BBQ-recepten
Gebakken rijst met paddestoelenyakitori
Gepofte zoete aardappel, kikkererwten en pindasaus