- Porties:
- 6 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
korianderzaad
roze peperkorrels
anijszaad
biologische zalmfilets met huid à ca 150 g
sap van 2 limoenen of kleine citroenen
olijfolie, plus extra
takjes citroentijm, blaadjes gerist en evt gekneusd
zout en versgemalen peper
Extra: vijzel, aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de ovengrill voor. Maal in een vijzel koriander, peper en anijszaad fijn. Beleg een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met wat olijfolie. Leg de zalmfilets met de huidkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met de gemalen specerijen en wat zout en peper. Zet de bakplaat onder de grill in de oven en gril de zalmfilets in 8-10 min net gaar.
Klop intussen in een kom met een garde het limoen- of citroensap met de olie, tijm en wat zout tot een dikke dressing. Serveer de citroendressing apart bij de zalmfilets. Lekker met gestoomde krieltjes en groene groente.
Zalm uit de airfryer
Jamie Oliver's crispy zalmtaco's met mango
Zalmhack: zo check je of je zalm gaar is
Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst