We schreven er al eerder over: Jamie Oliver heeft weer een nieuw kookboek uitgebracht. In 7 x anders laat hij zien hoe veelzijdig sommige ingrediënten zijn. Dit doet hij aan de hand van steeds 7 recepten met 1 ingrediënt, bijvoorbeeld de aubergine, bloemkool of kip.
Op ELLE Eten.nl mogen we een paar recepten uit het boek delen, waaronder deze crispy zalmtaco's met cajunkruiden, mango, avocado en limoen.
Advertentie - Lees hieronder verder
Porties:
2 serving(s)
Bereidingstijd:
20 minuten
Totale tijd:
20 minuten
Ingrediënten
160g
rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes
1
kleine rijpe mango
1/2
kleine rijpe avocado
2
lente-uitjes
2
zalmfilets van elk 130 gram, met huid, zonder schubben en graten (van duurzame herkomst)
2tsp.
cajunkruiden (volle theelepels)
4
kleine tortilla's
2
limoen
Bereiding
Stap 1Snijd de kerstomaatjes in kwarten. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in grove stukjes. Lepel de avocado uit de schil en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.
Stap 2Trek de huid voorzichtig van de zalm, leg hem in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig-hoog vuur en bak hem aan beide kanten krokant. Wrijf de zalmfilets in met de cajunkruiden en bak ze in 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
Stap 3Leg de krokant geworden huid op de filets. Rooster ondertussen de tortilla’s 15 seconden met een keukentang boven de vlam van je gasfornuis, of in een hete koekenpan.
Stap 4Strooi de mango, avocado en lente-ui over de tortilla’s, verdeel de zalmfilets er in vlokken over en verkruimel de crispy velletjes erboven.
Stap 5Doe de tomaatjes met het sap van 1 limoen in de pan en schep ze ongeveer 30 seconden om in de restwarmte; schep ze dan op de tortilla’s. Serveer met partjes limoen om erover uit te knijpen.