Courgetti met garnalen en knoflook-parmezaansaus
Je beste koolhydraatarme vriend die binnen een kwartier op tafel staat.
Door Sophie van der Meer
Je koolhydraatinname aan het beperken? Deze courgetti zit dankzij de garnalen en knoflook-parmezaansaus vol smaak, waardoor je ze absoluut niet mist. En het staat ook nog eens binnen een kwartiertje op tafel.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 3 - 4 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 15 minuten
- Totale tijd:
- 15 minuten
Ingrediënten
- 3 Tbsp.
boter, in blokjes
- 450 g
middelgrote tot grote gepelde garnalen
Zout
Versgemalen peper
- 3
teentjes knoflook, fijngesneden
- 180 mL
slagroom
- 45 g
Parmezaanse kaas
- 150 g
cherrytomaten, gehalveerd
- 3 Tbsp.
verse peterselie, gehakt
- 600 g
courgetti
Bereiding
- Stap 1Smelt 1 eetlepel boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en breng op smaak met zout en peper. Bak tot de garnalen roze en niet meer doorzichtig zijn, dat duurt zo'n 2 minuten per kant. Leg de garnalen op een bord en laat het vocht in de pan.
- Stap 2Smelt de resterende boter in de pan en roer de knoflook erdoorheen. Bak tot de knoflook geurt (ca 1 minuut) en meng met een garde de slagroom erdoor. Breng aan de kook en roer de parmezaan, tomaten en peterselie erdoorheen. Kook zachtjes tot de tomaten zacht zijn geworden en het mengsel iets is ingedikt (ca 3 minuten).
- Stap 3Doe de garnalen weer in de pan en voeg de courgetti toe. Roer tot een geheel en serveer direct.
Met deze 10 tips eet je gezond én bespaar je geld
Zo maak je een gezonde, vullende maaltijdsalade
5 tips om tóch gezond te eten als je druk bent
4x gezond ontbijt voor onderweg
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder