De favoriete granola van ELLE Eten's hoofdredacteur Evelien
Met een wel heel opmerkelijk geheim ingrediënt...
Door Liselotte Legebeke
Never change a winning team, right? ELLE Eten's hoofdredacteur Evelien Reich vertelde over het granolarecept dat zij wekelijks voor haar gezin maakt en we wisten meteen: dit moet gedeeld worden! Het recept is gebaseerd op dat van Felicity Cloake en bevat een wel heel opmerkelijk ingrediënt...
'Felicity Cloake en ik maken onze granola eigenlijk op dezelfde manier. Ik maak alleen altijd twee keer zoveel, want een portie hebben we met z'n allen binnen een week op. Mijn favoriete noten zijn pecan en walnoot. Hazelnoten kun je niet lekker snijden en worden al snel keihard, en amandelen ben ik sowieso niet zo'n fan van.
Ook kun je bij de supermarkt van het merk Smaak zakken kopen met een mix van graansoorten, ideaal om met de 'gewone' grove havervlokken te mixen. Kokosolie doe ik al lang niet meer (want: te duur en niet eens écht gezond), good old zonnebloemolie works just fine.'
En dat geheime ingrediënt? 'Dat eiwit is het geheime wapen en zorgt ervoor dat de granola lekker gaat klonteren.'
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 10 - 14 serving(s)
Ingrediënten
Voor 1 grote pot
- 40 g
zonnebloemolie
- 120 mL
honing
- 1 tsp.
zeezout flakes
- 170 g
grove havervlokken
- 170 g
granen naar keus, zoals spelt, gerst of tarwe
- 200 g
gemengde noten, grof gehakt
- 50 g
pompoenpitten
- 50 g
kokosschaafsel
- 1
groot eiwit
- 80
-100 g gemengd gedroogd fruit, grof gehakt
Bereiding
- Stap 1Verwarm de oven voor op 150 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Verwarm de olie met de honing en het zout in een pannetje op laag vuur, tot de honing en olie volledig met elkaar gemengd zijn. Meng de droge ingrediënten behalve het fruit in een grote kom. Meng het honingmengsel door de droge ingrediënten.
- Stap 2Klop het eiwit in een aparte kom luchtig en meng door het mengsel. Verdeel over de bakplaat en bak in ongeveer 30-35 minuten goudbruin. Schep de granola zo nu en dan om.
- Stap 3Laat volledig afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje of pot.
Met deze 10 tips eet je gezond én bespaar je geld
Zo maak je een gezonde, vullende maaltijdsalade
5 tips om tóch gezond te eten als je druk bent
4x gezond ontbijt voor onderweg
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder