Bron: Good Housekeeping
Is dit de makkelijke pompoensoep ooit?
Deze romige pompoensoep maak je in een handomdraai.
Weinig tijd om te koken? Dan is deze makkelijke pompoensoep jouw redder in nood. Het perfecte gezelschap na een lange, regenachtige dag, maar ook als lunch of tussendoortje ideaal. Lekker herfstig en zo gemaakt, zeker als je kant-en-klare pompoenpuree gebruikt.
Kun je geen kant-en-klare pompoenpuree vinden? Maak het dan zelf met dit easy 'recept', het is namelijk zo makkelijk dat je het nauwelijks een recept kunt noemen!
- Porties:
- 4 serving(s)
- Totale tijd:
- 10 minuten
Ingrediënten
- 2 Tbsp.
olijfolie
- 1
middelgrote ui, geraspt
- 800 g
pompoenpuree
- 1 L
groentebouillon
- 120 mL
(plantaardige) room
- 2 tsp.
pumpkin pie spice (of speculaaskruiden)
- 3/4 tsp.
zout
optioneel: pompoenpitten ter garnering
Bereiding
- Stap 1Verwarm een sauspan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui tot hij zacht wordt, ongeveer 3 minuten.
- Stap 2Voeg de resterende ingrediënten toe en roer ongeveer 3 minuten, tot de soep begint te pruttelen.
- Stap 3Schep de soup in kommen en serveer eventueel met pompoenpitten.
Bewaar de soep tot 3 dagen in een afgesloten bakje in de koelkast.
Met deze 10 tips eet je gezond én bespaar je geld
Zo maak je een gezonde, vullende maaltijdsalade
5 tips om tóch gezond te eten als je druk bent
4x gezond ontbijt voor onderweg