Pompoen is altijd een goed idee en al helemaal als je het roostert. Maak er bijvoorbeeld salade van met linzen, granaatappelpitjes en meer lekkers. Benieuwd naar het recept? Heb jij even mazzel, die vind je hieronder.

Tip: wil je wat extra proteïnen? Voeg dan stukjes gebakken tofu of tempeh toe.

Superfood salade geroosterde pompoen, linzen en granaatappelpitjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kleine tot middelgrote pompoen
  • 2 el milde olijfolie
  • 2 tl ras el hanout
  • 1 krop radicchio (of 2 stronken rood- of witlof)
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 400 g linzen
  • 1 bos koriander
  • 100 g granaatappelpitjes

Voor de dressing

  • 4 el (plantaardige) yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook, geraspt of fijngehakt
  • Citroensap naar smaak, ongeveer 1 tl

Bereidingswijze

  1. Verwarm je oven voor op 225 graden. Halveer de pompoen, verwijder de pitten met een lepel en snijd in parten. Meng met de milde olijfolie, ras el hanout, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 25-30 minuten, tot de pompoen gaar en goudbruin is.
  2. Maak de dressing door alle ingrediënten met elkaar te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.
  3. Halveer de radicchio en snijd de harde stukken in het midden eruit. Haal de blaadjes los en verdeel over vier borden. Breng op smaak met de extra vierge olijfolie, peper en zout.
  4. Doe de linzen in een vergiet of zeef en spoel af. Haal de blaadjes van de koriandersteeltjes los.
  5. Meng de helft van de koriander met de radicchio. Verdeel de pompoen, linzen, resterende koriander, de dressing en de granaatappelpitjes erover.
ELLE Eten tipt: saladebestek
Product, Cutlery, Tableware, Wood, Kitchen utensil, Wooden spoon, Spoon, Tool,

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!