Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst
Deze zalm deel je met elkaar en zet je zo vanuit de oven op tafel - met een beetje extra parmezaan eroverheen.
Door Sophie van der Meer
Wauw: als er een gerecht is dat ervoor zorgt dat je gasten stijl achteroverslaan, zónder dat je uren in de keuken hebt hoeven staan is het wel deze hele zalmfilet met knoflook-parmezaankorst. Super easy, zo gemaakt en zó lekker! Ideaal voor kerst of een ander feestelijk etentje.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 6 - 10 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 15 minuten
- Bereidingstijd:
- 35 minuten
- Totale tijd:
- 50 minuten
Ingrediënten
- 1 tbsp.
olijfolie
- 2 tbsp.
platte peterselie
- 25 g
Parmezaanse kaas, geraspt
- 4
tenen knoflook, fijngehakt
- 1 1/2
kilo zalmfilet
citroenpartjes, om erbij te serveren
Extra
Aluminiumfolie
Bakspray
Bereiding
- Stap 1Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius en spray een stuk aluminiumfolie in met bakspray.
- Stap 2Meng in een kleine kom de olijfolie, peterselie, Parmezaanse kaas en knoflook en breng op smaak met zout en peper. Hou een klein beetje kaas apart.
- Stap 3Leg de zalm op de folie op een grote, omrande bakplaat en verdeel het knoflookmengsel met een kwast of met je vingers over de zalm.
- Stap 4Bedek met folie en plaats de zalm zo’n 15 tot 20 minuten in de oven tot hij gaar is. De tijd hangt af van hoe doorbakken je de zalm wilt.
- Stap 5Strooi de resterende kaas over de zalm en serveer op een grote schaal.
Recept via Delish.
Zalm uit de airfryer
Jamie Oliver's crispy zalmtaco's met mango
Zalmhack: zo check je of je zalm gaar is
ELLE + Philips
Courgettepannenkoekjes met gerookte zalm en ei
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder