Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!
Tartaar van rauwe en in Pernod gemarineerde zalm
Rauw en gemarineerd; zalm zoals je het nog nooit hebt gegeten!
Door Team ELLE Eten
Rauw en gemarineerd; zalm zoals je het nog nooit hebt gegeten!
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4
- Voorbereidingstijd:
- 15 minuten
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Totale tijd:
- 45 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
- 600 g
Noorse of Schotse zalmfilet
- 1 tbsp.
zeezout
- 75 mL
Pernod
- 3
lente-uitjes
peper uit de molen
- 1
bosje waterkers
Voor de olie
- 150 mL
olijfolie
- 3
takjes peterselie
een paar druppels citroensap
peper en zout
evt zeezoutvlokken
Extra
Opbouwring (Hema, Blokker)
Staafmixer
Bereiding
Bereiding
- Stap 1Hak de zalm met een scherp keukenmes tot tartaar. Marineer de helft met zout, Pernod en 1 gehakt lente-uitje. Zet 30 minuten in de koelkast. Meng na 30 minuten de rauwe zalm erdoor.
- Stap 2Verwarm de olie op het vuur – niet te heet laten worden, maar goed warm. Doe de peterselie in een hoge beker. Maal hem met de staafmixer fijn en giet de warme olie erbij. Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
- Stap 3Schep de zalmtartaar in een ring op het bord. Licht de ring eraf. Garneer met takjes waterkers. Draai een krul olie om het tartaartje en bestrooi evt de sla met wat zeezoutvlokken.
- Stap 4Serveer met heel dun gesneden donkerbruin brood.
Zalm uit de airfryer
Jamie Oliver's crispy zalmtaco's met mango
Zalmhack: zo check je of je zalm gaar is
Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder