Courgettepannenkoekjes met gerookte zalm en gekookt eitje
Een topper van een gerecht!
Door Liselotte Legebeke
Dat je de Airfryer voor meer dan alleen frituren kunt gebruiken wisten we al, maar dat je echt alles van ontbijt tot dessert in de Airfryer kan maken is voor ons nieuw. Kijk bijvoorbeeld naar deze heerlijke courgettepannenkoekjes met gerookte zalm en gekookte eitjes. Een heerlijk gerechtje voor bij de brunch of lunch, maar ook als licht diner.
Krijg je veel eters over de vloer of wil je de courgettepannenkoekjes tijdens de borrel serveren? Bak dan kleinere porties van het beslag en kook in plaats van kippeneieren kwarteleieren. Ook leuk om te toppen met restjes geplukte kip of hummus!
Over de Philips Airfryer
Nog niet bekend met de Philips Airfryer? Deze handige alleskunner is dé keukengadget die je kunt gebruiken om mee te frituren, maar ook bakken, koken, grillen en braden. Een stuk meer dan je misschien wel denkt. En dat op basis van hete lucht en in relatief korte tijd. Hierdoor heb je bijvoorbeeld tot 90% minder vet nodig om de lekkerste snacks krokant te maken. Goed voor je portemonnee én gezondheid.
De Airfryer XXL is het nieuwste paradepaardje van Philips en - de naam zegt het al - ook gelijk de grootste. Hierdoor kan je veel meer tegelijk bereiden (hallo familieporties frietjes en garnalenkroketjes!). Ook fijn: je kan je favoriete gerechten opslaan zodat het eten altijd precies naar wens wordt bereid, met slechts één druk op de knop.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 2 serving(s)
- Totale tijd:
- 30 minuten
Ingrediënten
Voor de courgettepannenkoekjes
- 1
middelgrote courgette
- 1
kleine rode ui
- 3
grote eieren, op kamertemperatuur
- 3 tbsp.
bloem
- 1 tsp.
venkelzaad, geroosterd en gemalen
- 1 tsp.
bakpoeder
zwarte peper en zout
- 3 tbsp.
zure room
- 75 g
gerookte zalm
- 1 tbsp.
fijngehakte bieslook
olijfolie om in te bakken
Philips Airfryer XXL Bakaccessoire HD9952/00 of een ovenschaaltje
Bereiding
- Stap 1Rasp de courgette grof. Pel en snipper de ui. Meng de courgette met de ui, 1 ei, de bloem, het venkelzaad, het bakpoeder, peper en zout naar smaak.
- Stap 2Kook de eitjes 12 minuten op 120 graden in de Airfryermand zodat ze mooi zacht zijn vanbinnen. Laat ze schrikken onder de koude kraan en pel.
- Stap 3Zet dan het bakaccessoire in de Airfryermand en bak hierin voor 7-8 minuten op 200 graden de kleine pannenkoekjes van het beslag met wat olie.
- Stap 4Serveer de pannenkoekjes met een lepel zure room, de zalm en het eitje. Garneer met bieslook.
Zalm uit de airfryer
Jamie Oliver's crispy zalmtaco's met mango
Zalmhack: zo check je of je zalm gaar is
Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder