Bron: delish
Zalm ceviche met avocado, koriander en sesamolie
Klinkt fancy, is heel makkelijk!
Je kunt wel stellen dat ceviche een van dé gerechten van de afgelopen paar jaar is. Opeens werd het gerecht van rauwe, in zuur gemarineerde (en daardoor licht-gegaarde) vis overal geserveerd, van simpele brasserie tot high end restaurant.
Deze versie van delish gebruikt minder traditionele zalm en serveer je met nachochips. Voor de marinade maak je leche de tigre, ofwel tijgermelk. Dit mengsel is het sap van onder andere citrusvruchten en andere smaakmakers die ervoor zorgt dat de vis iets gegaard wordt en lekker veel smaak krijgt.
- Porties:
- 2 - 4 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 30 minuten
- Totale tijd:
- 40 minuten
Ingrediënten
Voor de ceviche
- 500 g
verse zalm, zonder huid
zout
- 1/2
middelgrote rode ui
- 10 g
koriander, grof gehakt
- 1
milde peper, in flinterdunne plakjes
- 1/2
avocado
- 1/2
sesamolie
nachochips, ter garnering
Voor de leche de tigre (de marinade)
- 4
limoenen, alleen het sap
- 1
navelsinaasappel, alleen het sap
- 2
knoflooktenen, gekneusd
- 2
cm gember, geschild en gehalveerd
- 5
koriandertakjes
Bereiding
- Stap 1Snijd de vis in blokjes van 1 x 1 centimeter en leg lelijke stukjes apart. Breng de vis op smaak met zout en leg in de koelkast.
- Stap 2Halveer de halve rode ui, snijd in 1 helft in dunne ringen en doe in een middelgrote kom. Voeg de peper en korianderblaadjes toe.
- Stap 3Doe voor de leche de tigre de eventuele lelijke zalmstukjes in een keukenmachine, samen met de resterende kwart ui, het limoensap, sinaasappelsap, knoflook, gember en koriandersteeltjes. Hak fijn, maar voorkom dat het een egale puree wordt.
- Stap 4Snijd de halve avocado in kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 centimeter. Voeg toe aan de zalm, samen met de uienringen, peper en koriander. Zeef de leche de tigre boven de zalm en meng. Laat 10 minuten marineren en serveer met de nachochips.
Maak de ceviche zo kort mogelijk van tevoren, zodat de zalm niet te ver doorgaart.
Zalm uit de airfryer
Jamie Oliver's crispy zalmtaco's met mango
Zalmhack: zo check je of je zalm gaar is
Zalmfilet met knoflook-parmezaankorst