Recept! Pasta carbonara
De klassieker onder de klassiekers. Enne, dit recept is uiteraard zónder room!
Door Team ELLE Eten
Pasta carbonara: wie houdt er niet van? Uiteraard wel de 'echte' versie: zónder room, mét verse eieren. En natuurlijk kaas, véél kaas!
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 6 serving(s)
- Totale tijd:
- 15 minuten
Ingrediënten
- 200 g
pancetta of guanciale in blokjes
- 50 mL
witte wijn
- 2
grote eieren
- 2
grote eidooiers
- 75
pecorino romano
- 75
parmezaanse kaas
- 400 g
spaghetti (bijv de cecco)
Bereiding
- Stap 1Bak de pancetta of guanciale in een koekenpan. Bak totdat de randjes bruin beginnen te worden. Doe de wijn in de pan en laat vijf minuten zachtjes koken. Haal van het vuur.
- Stap 2Klop in een kommetje de eieren en eidooiers los met een flinke hoeveelheid versgemalen zwarte peper. Roer er de kaas door.
- Stap 3Breng een grote pan met flink gezouten water aan de kook. Voeg de spaghetti toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Stap 4Giet de spaghetti af en doe terug in de pan. Roer er van het vuur af eerst het pancettamengsel door. Meng dan onmiddelijk en zo snel mogelijk het eimengsel door de warme spaghetti. Het makkelijkste gaat dat met een vleestang. Verdeel over zes borden en maal er nog wat zwarte peper over.
Inspiratie! 9x feestelijke hoofdgerechten
Goedkope gerechten! 7x recepten onder 5 euro
Met deze hack plakt vis nooit meer aan je BBQ
10x frisse salades voor bij de BBQ
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder