FASHION WEEK

En zit front row bij de shows van Fendi, Prada en Giorgio Armani.

De catwalk is afgebroken, de modellen weer naar huis; Amsterdam Fashion Week is a goner. Maar niet voor we je de hoogtepunten van de catwalk hebben voorgeschoteld.

Ook zien: ELLE's fotoverslag van de openingsavond van fashion week >

Foto's: Peter Stigter

Recalcitrant als Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn, showden zíj hun nieuwste couturecollectie niet tijdens Parijs Haute Couture Week, maar hop, op het mooie Italiaanse eiland Capri afgelopen weekend. Zie hier de prachtige show (op wat plukjes bont na) bekeken door de ogen van Giovanna Battaglia en Anna Dello Russo (op sneakers!), Suzy Menkes, Eva Herzigova en meer genodigd modepubiek.

Wat we weten sinds Parijs Haute Couture Week >

Foto's: Instagram

Van big hips tot pouf-jurken, van mooi rood (is niet lelijk) tot killer legs; dit zijn de couturetrends die we spotten op de catwalk in Parijs.

De Amsterdamse fashion pack verzamelde zich gisteravond op het Westergasfabriekterrein voor de spring/summer 2015-editie van Amsterdam Fashion Week, waar aan Claes Iversen en debutant Olaf Hussein de eer was de week te openen met hun shows. ELLE was erbij, waarvan akte in dit fotoverslag.

En zo gaat het er in tijdens het Downtown-programma van Amsterdam Fashion Week aan toe >

Foto's: Joshua Bakarbessy - Catwalkfoto's: Peter Stigter

Gisteren was rood, de kleur van Viktor & Rolfs catwalkshow. En als we zeggen rood, dan bedoelen we ook rood. De ontwerpers namen de rode loper namelijk als inspiratiebron en maakten hun couturecollectie letterlijk van fluffy rode lopers.

Eén van de jurken uit de show werd meteen opgekocht door mecenas Han Nefkens en zal worden toegevoegd aan de tentoonstelling The Future of Fashion is Now in het Rotterdamse Boijmans van Beuningen, zo heeft het museum vandaag laten weten. In die tentoonstelling worden werken van vijftig internationale ontwerpers met een vernieuwende visie getoond.

The Future of Fashion is Now loopt van 11 oktober t/m 18 januari, maar natuurlijk zetten we ook even de hoogtepunten van de Viktor & Rolf a/w 2014-coutureshow op een rij.

Ook zien: Nederlandse ontwerpers maken antibontstatement >

Foto's: WireImage

Vanavond gaat het officiële catwalkgedeelte van Amsterdam Fashion Week van start en dit seizoen heeft een groot aantal deelnemende Nederlandse ontwerpers zichzelf officieel bontvrij verklaard. Ze leggen daarmee schriftelijk vast dat ze in hun ontwerpen geen echt bont gebruiken.

Voor Kim Kardashian (en haar vriendinnen) wel, gokken we zo. Valentino zelf zat (naast oa Emma Watson en Olivia Palermo) natuurlijk ook op de eerste rij om het werk van Maria Grazia Chiuri en Pierpaolo Piccioli te keuren.

foto's: WireImage