FASHION WEEK

De Dutchies waren afgelopen New York, Londen, Milaan en Parijs Fashion Week populairder dan ooit. Met als toppunt Nicolas Ghesquières show voor Louis Vuitton, waarvan een kwart van de modellen (12 dus!) Nederlands was.

Doutzen, Daphne en Saskia (de twee laatstgenoemde spotten we dit seizoen ook veelvuldig) krijgen dus ‘concurrentie’. Hoogste tijd om die eens even goed onder de loep te nemen.

Hieronder vind je een selectie (kun je nagaan!) van de modellen die je misschien nog níet kent die grote shows liepen.

Foto’s: IMAXtree Bron: oa Fashionmilk.com

Make-upvoorschriften bij de s/s 2015-show van Chanel? Ben je mal.

Omdat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Omdat je meer te doen hebt dan je door tientallen verslagen heen te werken. Omdat we graag het kaf van het koren scheiden: precies dáárom sommen wij hier alleen díe shows op die jij gezien moet hebben om mee te kunnen praten over de afgelopen internationale modeweken. In willekeurige volgorde. Inclusief de video’s, want gemak dient de mensch.

Jij dacht dat een bezoekje aan Parijs Fashion Week één en al weelde is? Of dat die fraaie streetstylekiekjes zó gepiept zijn?

Van dranghekken en politieauto's tot een heuse muur van fotografen en eindeloos rondjes draaien voor het perfecte shot, dit is wat je NIET ziet van de Parijse modeweek.

En dit zijn dé beauty- en kapseltrends voor 2015 >

Dat Kim Kardashian het goed doet op 't gebied van jassen dragen weten we (lees ELLE oktober voor meer broodnodige informatie hierover). Maar tijdens Parijs Fashion Week zagen we meer fraais de revue passeren, wat wederom aantoont dat Kim toch echt in een stijlicoon dreigt te gaan veranderen (lees wederom ELLE oktober voor meer uitleg over deze toch wel opvallende constatering).

Kim liet echter ook weer een stel missers - vooral op legginggebied - tijdens de Franse modeweek zien, wat ons bij deze slideshow brengt: de modehits en -missers van Kim Kardashian tijdens fashion week. Er zijn ook twee twijfelgevallen. Oordeel daar vooral zelf over.

Ook zien: de matching outfit-momenten van Kim en North op een rij >

De show waar iedereen van watertandde deze week: Louis Vuitton spring/summer 2015 in het Fondation Louis Vuitton te Parijs. En ook de eerste rij was gevuld met de mooiste dames in de mooiste creaties van de hand van Nicolas Ghesquière. Van Michelle Williams tot Miranda Kerr en van Catherine Deneuve tot Charlotte Gainsbourg: kijk mee naar alle celebs bij Louis Vuitton s/s 2015…

Foto’s: Getty Images

Parijs Fashion Week is over, uit, finito. Maar natuurlijk niet voordat we je de laatste highlights hebben voorgeschoteld (Miu Miu! Hermès!).

Verder: we waren al groot – groot! – fan van Nicolas Ghesquière’s eerste collectie voor Louis Vuitton post vertrek van Marc Jacobs (waarvan akte op de cover van ELLE’s recente september-issue) maar de designer pakt ons ook nu weer in. En: de spraakmakende performance op de Chanel Boulevard, Kendall Jenner loopt in bijna alle shows en nog veel meer hoogtepunten van Parijs Fashion Week.

Hier vind je de highlights van de voorgaande dagen @ Parijs Fashion Week >

Foto's: WireImage, IMAXtree & Instagram

Au revoir Paris! De modeweek in Parijs is alweer voorbij, maar gelukkig hebben we de front row-foto's nog. Verder: wát doet ELLE’s favoriete man bij Parijs Fashion Week?, Hedi Slimane’s star studded catwalkshow, Jean Paul Gaultiers afscheidsshow vol A-listers, Kim en North in matching see-through bij Givenchy én nog een dozijn grote shows met volgeladen front rows...

North West zat eerder al front row @ Balenciaga!

foto's: Getty Images & IMAXtree