FASHION WEEK

Parijs Fashion Week is voorbij! Maar niet voordat we je de hoogtepunten van hekkensluiters Miu Miu en Hermès hebben voorgeschoteld. En verder: Sarah Burton geeft een Beauty and the Beast-show Alexander McQueen-stijl, Iris van Herpen verzorgt letterlijk een adembenemende show met modellen in vacuüm gezogen plastic zakken (#donttrythisathome) & nog veel meer niet te missen momenten van Parijs Fashion Week.

Deze celebs zitten front row @ Parijs Fashion Week >

Foto's: IMAXtree

Na carroussels, roltrappen en hotellobby’s ging de nieuwe Louis Vuitton-collectie, met de komst van Nicolas Ghesquière als creatief directeur, voor het eerst weer over een ‘recht-toe-recht-aan’ catwalk. Maar Ghesquières debuutcollectie is er niet minder om. Het aanwezige modevolk spreekt louter lovende woorden.

Chic maar draagbaar, sixties én 2014, jong en fris maar tegelijkertijd bescheiden en rijk, met prachtige details, leerbewerking, stunning materiaal- en kleurgebruik. Yup, ook wij zijn wel te porren voor deze items van de voormalig Balenciaga-ontwerper. Bonuspunten voor zijn coole twist op klassieke LV-tassen, zoals de ingepakte Speedy bag en de Speedy bag met één handvat. En ook andere accessoires (goeie boots en geniale sieraden) zijn hebberigmakend.

Niets dan lof voor Marc Jacobs, maar Louis Vuitton heeft in Ghesquière een waardig opvolger gevonden.

Ook zien: Chanels 15 meest fantastische boodschappentassen >