Pizzette met asperges en lente-uitjes
Serveer dit en je tafelgenoten willen nooit meer anders.
- Porties:
- 4 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
- 175 g
tarwebloem
- 2 tbsp.
griesmeel
- 5 g
verse gist
mespunt suiker
- 10 mL
olijfolie
- 1/2 tsp.
zout
- 4
lente-uitjes, in ringen
- 2
tenen knoflook, fijngehakt
- 70 mL
olijfolie
grof zeezout en versgemalen peper
- 200 g
dunne witte en groene asperges, witte geschild
- 20 g
roomboter
bosje verse kervel, in takjes geplukt
- 125 mL
crème fraîche
Bereiding
Bereiding
Meng de twee soorten meel in een mengkom en maak er een kuil in. Verkruimel de gist boven de kom. Voeg de suiker toe en schenk er een el water op. Roer de gist en water in het kuiltje met je vingers tot een papje met wat van de bloem. Laat 15 minuten staan tot het papje gaat borrelen. Voeg de olijfolie, het zout en 50 ml water toe en roer goed door. Schep het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Kneed in 10 min glad. Leg in een schone kom, dek af met plasticfolie en laat 1 uur rusten.
Smoor intussen de lente-uitjes en knoflook in de rest van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen. Kook de asperges 3 à 4 min, tot ze net gaar zijn. Schep de nog warme asperges om met de boter.
Verdeel het deeg in 4 stukken en rol ze uit tot dunne ronde pizza’s van 10 cm ø en leg op een bakplaat. Bestrijk de pizzettes met het uienmengsel en verdeel de asperges erover. Bak in een op 250C voorverwarmde oven in ca 5 min bruin en gaar. Haal uit de oven en bestrooi met kervel en peper en zout. Serveer met crème fraîche.
Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs
Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar
'Healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert