Zo maak je 'healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
Of je geen gluten eet omdat je er ziek van wordt of omdat je er gewoon geen zin in hebt: ook jij hebt recht op een oliebol!
Door Sophie van der Meer
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 1 - 20 serving(s)
Ingrediënten
- 1
kilo glutenvrije broodmix, bijv. B-mix van Schar
- 2
eieren
- 30 g
droge gist
- 2 tbsp.
vlozaadpoeder (maakt deeg luchtiger en elastischer)
- 1 L
amandelmelk
- 1 tsp.
zout
- 1/2 L
bruisend water
- 200 g
gojibessen
- 200 g
witte moerbei
- 2
à 3 liter kokosvet of een andere plantaardige olie (om in te frituren)
Bereiding
- Stap 1Zet een pan kokosvet (of ander plantaardig vet) op het vuur en zorg dat deze opwarmt tot 165 graden Celsius. Je kunt hiervoor ook een frituurpan gebruiken.
- Stap 2Verhit de amandelmelk en los hier de gist in op. Doe alle droge ingrediënten in de keukenmachine (met deeghaak).
- Stap 3Zet de machine aan en voeg hierin langzaam de amandelmelk toe. Voeg de eieren, bruisend water en gojibessen toe en draai dit tot een homogene massa.
- Stap 4Laat dit vervolgens een uur rijzen.- Neem een ijsschep en schep bollen van het beslag en leg ze in het vet.
- Stap 5Bak de oliebollen gedurende 8 tot 10 min goudbruin (tip: check altijd eerst een oliebol of-ie gaar is van binnen voordat je alle oliebollen eruit schept)
- Stap 6Haal de oliebollen uit het vet en hussel deze door een mengsel van kokosbloesemsuiker en een heel klein beetje kaneel.
ELLE + L"OR
Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar
ELLE + L'OR
Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert
ELLE + L'OR
Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs
Uit deze kookboeken haal je ECHT lekkere salades
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder