Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met The Botanist Gin.

Drankjes in de kroeg, het terras of in een cocktailbar; in de zomer zijn we niet uit de horeca weg te slaan. Maar om nou elke avond geld van je spaarrekening over te maken voor die overpriced cocktails is nu ook weer niet nodig. Een cocktail thuis smaakt net zo lekker, zeker met de Islay Dry Gin van The Botanist. Voor het zomerseizoen heeft het merk een aantal heerlijk frisse alcoholische versnaperingen die je met hun duurzaam geproduceerde gin kunt bereiden.

The Botanist Gin

Ons vlees is biologisch, groenten eten we onbespoten en als het even kan kopen we lokaal. Maar wat weet je eigenlijk van de duurzaamheid van je favoriete drankje? Gin(& tonic)-fans hoeven daar zich in ieder geval niet druk om te maken. De Islay Dry Gin van The Botanist is namelijk puur natuur en plaatselijk gestookt.

the botanist lente cocktailrecepten
The Botanist

The Botanist is de nummer 4 best verkochte Super Premium Gin die wordt gemaakt op Islay, een eiland in de Schotse Hebriden waar ook veel Scotch whisky's worden geproduceerd. De botanische ingrediënten worden daar handgeplukt, verwerkt en gedistilleerd in een van de weinige B Corp-gecertificeerde distilleerderijen ter wereld. Het certificaat bevestigt dat een bedrijf aan de hoogste eisen van sociale en milieuvriendelijke prestaties en transparantie voldoet. Een dikke plus dus!

Een wilde state of mind

The Botanist maakt zich hard voor de herwaardering van de natuur met hun campagne Wild - A State of Mind. Perfecte timing, want in de zomer is de ideale periode om te genieten van dat wat buitenshuis gebeurt. Maar laten we die waardering ook zien in ons consumentengedrag? Niet iedereen kijkt naar keurmerken of heeft het geld voor boodschappen op de bio-markt.

the botanist lente cocktailrecepten
The Botanist
Natuurlijke ingrediënten in The Botanist Islay Dry Gin.

Als gin al standaard in jouw thuisbarretje staat, dan kun je maar beter een natuurlijke variant kiezen, zo vindt The Botanist. In de natuur van het Islay-eiland verzamelt professioneel wildplukker James Donaldson alle 22 ingrediënten - waaronder negen soorten bessen, boomschors, en verschillende zaden samen met Islay-bronwater - die nodig zijn voor de unieke smaakervaring van The Botanist Gin. De ingrediënten worden vervolgens gedroogd waarna ze in de Bruichladdich Distillery worden gemaakt tot The Botanist Islay Dry Gin door hoofddistilleerder Adam Hannett.

Wat je uiteindelijk in de fles terugvindt? Een zachte gin met een verrassend complex smaakprofiel. Je proeft allerlei smaken door de verschillende botanicals, waarvan de een meer omhoog komt dan de ander afhankelijk van de overige ingrediënten waar je de drank mee mixt. Echte fijnproevers zullen tonen van citrus en jeneverbes. Een favoriet bij mixologisten en bartenders, want door z'n veelzijdigheid is The Botanist Gin goed te gebruiken voor allerlei cocktails en mixdrankjes.

ELLE's favoriete frisse cocktails

Nu aan jou de eer om de shaker in eigen handen te nemen. ELLE heeft drie cocktails geselecteerd waarmee jij elke gezellige avond met vrienden omtovert tot een heuse soirée. Santé!

Elderflower & mint Martini

the botanist lente cocktailrecepten
The Botanist

Ingrediënten

    • 50ml The Botanist Gin
    • 10ml dry vermouth
    • 5ml / 1 theelepel elderflower-likeur zoals St Germain
    • Takje munt

Combineer alle natte ingrediënten met veel ijs in een maatbeker en roer ze samen. Schenk uit in een martiniglas of champagnecoupe en garneer met het munttakje. Enjoy!

Grapefruit and thyme Gin & Tonic

grapefruit thyme gin tonic the botanist gin
The Botanist

Ingrediënten

  • 35ml Botanist Gin
  • Een partje grapefruit
  • Takje tijm
  • Ijs
  • Premium Tonic

Deze frisse Gin & Tonic maak je in een handomdraai. Schenk The Botanist Gin in een hoog glas met ijs en top af met de tonic. Garneer met het grapefruit-partje en de tijmtakjes en je bent klaar. Simpeler kan niet!

Rose Gin Sour

the botanist lente cocktailrecepten
The Botanist

Ingrediënten

  • 40ml The Botanist Gin
  • 20ml rozensiroop
  • 20ml citroensap
  • 20ml eiwit

De Rose Gin Sour vergt wat voorbereiding. Maak de rozensiroop door 50 gram suiker te smelten in 100ml water. Eenmaal koel voeg je rozenblaadjes toe die je vier uur in de siroop laat. Of koop een flesje rozensiroop van bijvoorbeeld Monin, kan ook gewoon. Voeg daarna alle ingrediënten in een shaker zonder ijs. Voeg daarna ijs toe en schud tot koud - laat het ijs niet al te veel smelten dus snel schudden! Schenk daarna uit in een champagnecoupe en garneer met rozenblaadjes. Geniet ervan.

Benieuwd naar The Botanist Gin en hun recepten voor meer heerlijke cocktails? Bekijk dan hier de website!