Skip to Content

Uit deze kookboeken haal je ECHT lekkere salades

Geen overmatige bergen mayo en ijsbergsla, hier.

Door
preview for Italian Pasta Salad

God, salades. Verguisd, geprezen, maar toch vooral: knap lastig om écht goed in elkaar te flansen. Wie nooit een goede salade eet, denkt al gauw dat ze niet bestaan (smakelijke salades, dus). Ga nog niet bij de pakken neerzitten, zou ik willen zeggen, want het kan! Echt. Schaf de juiste kookboeken aan, en er gaat een wereld voor je open. ELLE Eten tipt er drie.

De beste kookboeken met lekkere saladerecepten

1

Salade Freak van Jess Damuck

Salade Freak van Jess Damuck
1

Salade Freak van Jess Damuck

€ 27 bij partner.bol.com
Credit: Bol.com

Auteur en culinair redacteur Jess Damuck werkte meer dan tien jaar met Martha Stewart, en schreef voor ieder cool foodplatform ooit. Ze begrijpt dat een goede salade een beetje van alles moet hebben: scherp, zoet, en een tikje krokant en zout. De inhoud van Salade Freak varieert van zwaardere salades (met pasta of cannellini-bonen) tot lichtere varianten (met fruit, of zelfs als ontbijt). Het is allemaal bijzonder origineel, een lust voor het oog, en ook ingedeeld op seizoen (= handig). Een saladebijbel, vind ik het haast.

Zomer? Zet dan een salade met pruimen, burrata en chilipeper op tafel. In de winter maak ik graag haar gebraden kip met wortels, sinaasappel, linzen en crispy chili-olie.

2

No waste groenten door Sophie Gordon

No waste groenten door Sophie Gordon
2

No waste groenten door Sophie Gordon

Credit: bol.com

Sophie Gordon is niet alleen een steengoede receptontwikkelaar, maar ook chef, redacteur en supperclub-host (also known as: het leukste concept ooit). No waste groenten is haar eerste boek. Een uitgebreide ook, want ze schreef meer dan 130 plantaardige gerechten uit. Het boek focust zich niet alleen op salades, maar vermeldt er genoeg. Denk aan een hemelse salade van geplette aardappels, of fregola met tuinbonen en citroen. Maak er meteen haar bruschetta met gezouten peer en bloemkoolpaté bij, en met die groente-inname zit het wel snor.

3

Nistisima door Georgina Hayden

Nistisima door Georgina Hayden
3

Nistisima door Georgina Hayden

Credit: Bol.com

De oost-mediterraanse keuken is de uitgelezen plek voor plantaardige gerechten, weet Georgina Hayden. Nistisima staat vol met recepten uit landen als Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië. Hayden komt met goede dips en rijke groentegerechten, maar óók met salades (en daarvoor zijn we hier). We zijn dol op haar tuinbonensalade met dille en tomaat, de gegrilde watermeloen met pistache, en de boekweitsalade met wilde paddenstoelen. Allemaal even schoon in hun eenvoud.

Recepten

avocado met hollandse garnalen en koffiebonenolie
ELLE + L"OR

Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar

glutenvrije oliebol

'Healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen

koffie madeleines lor joris bijdendijk
ELLE + L'OR

Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert

gepocheerde eieren met koffievinaigrette joris bijdendijk
ELLE + L'OR

Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder