- Porties:
- 6 serving(s)
- Totale tijd:
- 20 minuten
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1
bosje groene asperges
- 1
bosje witte asperges
- 300 g
pasta naar keuze
parmezaanse kaas, geraspt
- 1
teen knoflook, geperst
- 1 tsp.
pimentpuree (piment d’Espelette)
- 1
tomaat, zonder zaadjes, in blokjes
- 1
handvol rucola
- 1/2
bosje basilicum, alleen de blaadjes
zout en peper uit de molen
Extra
keukenmachine of staafmixer
Bereiding
Bereiding
Snij de onderkant van de groene asperges en snij ze in stukken. Schil de witte asperges, snij de onderste 2 cm eraf en snij de stengels in stukken. Kook de stukken asperges 5 min in gezouten water, of stoom ze beetgaar. Giet af, maar bewaar wat van het kookvocht. Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.
Verhit intussen een scheutje olijfolie en fruit hierin zachtjes de knoflook met de pimentpuree, de tomaatblokjes, de rucola en de helft van het basilicum. Schep de uitgelekte pasta erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog 5 min, schep de pasta af en toe om. Pureer snel in een keukenmachine de rest van het basilicum met een scheut aspergekookvocht en olijfolie.
Meng er een handje geraspte kaas door en schep de basilicumsaus door de pasta. Serveer direct met geraspte parmezaan erbij.
Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs
Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar
'Healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert