Banana pancake dippers
Pannenkoekjes om te dippen met een verrassing in het midden.
Door Sophie van der Meer
Deze dippers zijn niet je doorsnee pannenkoekjes. Voor het beste resultaat gebruik je een dik pancakebeslag. Het recept hieronder zorgt een goede, fluffy laag om te bananen.
Heb je een Airfryer? Je kunt ze ook daarin bereiden. Een lading duurt dan alleen wel wat langer.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 1
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Totale tijd:
- 15 minuten
Ingrediënten
Banana pancake dippers
- 3
bananen, gehalveerd en in de lengte doormidden gesneden
- 1 tbsp.
boter
Pancakebeslag (zie hieronder)
Gesmolten chocolade, om te dippen
Pancakebeslag
- 190 g
patentbloem
- 1 tbsp.
bakpoeder
- 2 tbsp.
basterdsuiker
- 1 tsp.
zout
- 175 mL
volle melk
- 120 g
zure room
- 2
grote eieren
- 1 tsp.
vanille-extract
Bereiding
Voor het pancakebeslag
- Stap 1Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, basterdsuiker en het zout.
- Stap 2Klop in een andere kom de melk, zure room en één voor één de eieren samen. Roer het vanille-extract erdoorheen.
- Stap 3Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer met een houten lepel tot een geheel.
In de koekenpan
- Stap 1Dip de de bananen in het pancakebeslag.
- Stap 2Smelt de boter in een grote pan op laag tot middelhoog vuur. Bak de banana dippers in 2 minuten per kant goudbruin.
- Stap 3Serveer met gesmolten chocolade om te dippen.
In de Airfryer
- Stap 1Bedek het airfryermandje met bakpapier en vet in met bakspray.
- Stap 2Leg de banana dippers in een enkele laag in het mandje. Je werkt dus in meerdere ladingen.
- Stap 3Bak goudbruin op 250 graden Celcius in zo'n 16 minuten.
- Stap 4Serveer met gesmolten chocolade om te dippen.
ELLE + L'OR
Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs
ELLE + L"OR
Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar
'Healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
ELLE + L'OR
Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder