Ottolenghi's geroosterde aubergines met fetayoghurt, granaatappel en kruiden
Ter ere van Feast, zijn gloednieuwe serviescollectie met Serax.
Volgens die filosofie van eten in overvloed, ontstond de collectie Feast. Een samenwerking tussen de kookboekenschrijver, kunstenaar Ivo Bisignano en Serax, die zijn naam eer aandoet. Dit recept van Ottolenghi belichaamt de serviescollectie: kleurrijk, vrolijk en met een hoofdrol voor groenten.
- Porties:
- 4 serving(s)
- Voorbereidingstijd:
- 10 minuten
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Totale tijd:
- 40 minuten
Ingrediënten
- 1
kg aubergines (ongeveer 4), in schijfjes van ong. 2 cm
- 3 tbsp.
olijfolie
- 50 g
granaatappelpitten (de helft van een kleine granaatappel)
- 5 g
verse muntblaadjes
- 5 g
verse basilicumblaadjes
Voor de fetayoghurt
- 100 g
Griekse feta, in grove stukken
- 50 g
Griekse yoghurt
- 1 tbsp.
volle melk
- 1 tbsp.
citroensap
Zout en peper
Bereiding
- Stap 1Verwarm de oven voor op 220 °C.
- Stap 2Leg de aubergineschijfjes in een grote schaal met de olijfolie, 1 1⁄2 eetlepel zout en een goed snufje peper. Meng alles goed door elkaar. Leg de aubergine op 2 grote bakplaten met bakpapier zodat de schijfjes elkaar niet raken. Laat 25 tot 30 minuten roosteren en draai ze halverwege de tijd om. Zorg dat de schijfjes zacht en goudbruin zijn. Zet aan de kant en laat afkoelen op kamertemperatuur.
- Stap 3Doe alle ingrediënten voor de fetayoghurt in een keukenrobot met 1⁄4 theelepel zout. Mix tot een glad geheel. Schik de aubergine mooi op een groot bord zodat ze elkaar lichtjes overlappen. Lepel de fetayoghurt erover en werk af met de granaatappelpitten en de kruiden. Laat het smaken!
Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs
Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar
'Healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert