The season made easy: romige winterse pappardelle met radicchio, labneh en paarse basilicum
Met een gouden randje van saffraan.
Door Sophie van der Meer
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Quooker.
Deze romige pappardelle met radicchio is het ultieme comfort food op dagen dat je lekker binnen wilt blijven. Let eventjes op dat je de cashewnoten een paar uur vooraf onder water zet, waarbij het water ongeveer twee vingerkootjes hoger komt. Om het jezelf verder makkelijk te maken, kun je gaan voor verse pasta uit de supermarkt. Heb je er echt zin in, dan maak je de pasta zelf. En dat gouden randje van saffraan? Ook zo gepiept.
Als er één gerecht is waar je de Quooker goed bij kunt gebruiken, is het wel pasta. De saffraan los je op in het direct kokende water en pastawater is ook in no time op temperatuur met de Quooker. Als de basis staat, is het tijd voor room. Veel room. Want deze pasta zwemt niet alleen in creamy cashewcrème, maar top je ook nog af met labneh en pecorino.
Advertentie - Lees hieronder verder
- Porties:
- 4
- Bereidingstijd:
- 35 minuten
- Totale tijd:
- 35 minuten
Ingrediënten
- 400 g
verse pappardelle
- 1 tsp.
saffraandraadjes
- 150 g
radicchio of rode sla, in grove stukken
Cashewcrème (zie onder)
- 4 tbsp.
Chilivlokken, ter garnering
Zwart sesamzaad of nigella zaad, ter garnering
Pecorino, geschaafd
Paarse of groene basilicum, ter garnering
Voor de cashewcrème
- 100 g
rauwe cashewnoten, geweekt
- 1
teen knoflook, grof gehakt
- 3 tbsp.
citroensap
Snuf zout
Bereiding
Cashewcrème
- Stap 1Schep de noten uit het weekwater in een blender of hakmolen en bewaar het water. Voeg de knoflook, het citroensap en een snuf zout toe. Draai glad. Stop de machine af en toe om de randen naar beneden te schrapen.
- Stap 2Voeg een beetje van het weekwater toe om een mooie crème te maken met de dikte van zure room. Doe dit eetlepel voor eetlepel, zodat de saus niet te dun wordt.
Pasta
- Stap 1Los de saffraandraadjes op in een kleine mengkom met kokend water uit de Quooker. Vul een grote pan met kokend water en schenk de opgeloste saffraan erbij. Kook de verse pasta al dente in 4 minuten of zoals aangegeven op de verpakking.
- Stap 2Verdeel de radicchio over vier borden, leg de pasta erop en giet de cashewsaus eroverheen. Top de borden af met een flinke eetlepel labneh en strooi er chilivlokken en zwart sesamzaad over naar smaak. Garneer met pecorinokrullen en basilicum.
Tip: verwarm de borden voor het opmaken door ze te spoelen met kokend water uit de Quooker. Zo blijft de pasta op temperatuur tot je 'm op tafel zet.
ELLE + L'OR
Met dit ontbijtrecept waan je je even in Parijs
ELLE + L"OR
Je nieuwe favoriete voorgerecht voor het voorjaar
'Healthy' glutenvrije en lactosevrije oliebollen
ELLE + L'OR
Dit typisch Franse gebakje is het ideale dessert
Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder