Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met The Botanist Gin.

Zin om met de feestdagen eens flink de gastvrouw uit te hangen door een cocktail (of meerdere) te serveren? Met de Islay Dry Gin van The Botanist maak je oneindig veel verschillende cocktails die makkelijk te maken zijn. Ook fijn; de drank is duurzaam geproduceerd.

The Botanist Gin

Sinds de pandemie kunnen we wel stellen dat we het thema 'terug naar de natuur' volledig hebben omarmd. Van die wekelijkse winterwandeling tot een weekend weg in een hutje op de hei; we zijn onze natuurlijke omgeving weer gaan waarderen. En dat gaat (hopelijk) gepaard met een stukje bewustwording om te zorgen voor de aarde. Zo eten we minder vlees, kiezen we vaker voor biologische producten en bevragen we waar en hoe onze kleding wordt geproduceerd. Voor de bewuste aardbewoner die wel van een alcoholische versnapering houdt, is er The Botanist.

The Botanist is de nummer 4 best verkochte Super Premium Gin die wordt gemaakt op het Islay-eiland in de Schotse Hebriden. De botanische ingrediënten worden daar handgeplukt, verwerkt en gedistilleerd in een van de weinige B Corp-gecertificeerde distilleerderijen ter wereld. Het certificaat toont aan dat een bedrijf aan de hoogste eisen van sociale en milieuvriendelijke prestaties en transparantie voldoet.

Natuurlijke ingrediënten

Met hun campagne Wild - A State of Mind wil The Botanist ook een lans breken voor herwaardering van de natuur. Want in de natuur van het Islay-eiland vindt professioneel wildplukker James Donaldson de 22 ingrediënten - waaronder negen soorten bessen, boomschors, en verschillende zaden samen met Islay bronwater - die nodig zijn voor de unieke smaakervaring van The Botanist Gin. De ingrediënten worden vervolgens gedroogd waarna ze in de Bruichladdich Distillery worden gemaakt tot The Botanist Islay Dry Gin door hoofddistilleerder Adam Hannett.

Het resultaat is een zachte gin met een complex smaakprofiel. Door de verschillende botanicals proef je verschillende smaken, waarvan de een meer omhoog komt dan de ander afhankelijk van de overige ingrediënten waar je de drank mee mixt. Een favoriet bij mixologisten en bartenders, want door z'n veelzijdigheid is The Botanist Gin goed te gebruiken voor allerlei cocktails en mixdrankjes. Nu is het jouw beurt om de shaker erbij te pakken. ELLE selecteert drie cocktails waarmee jij jouw feestdagen nog meer tot een succes maakt. Cheers!

Rose Martini

the botanist rose martini
The Botanist

Ingrediënten

  • 5oml The Botanist Gin
  • 15ml Chocchi Americana Rosso
  • Grapefruit bitters
  • Takje verse rozemarijn als garnering

Giet de gin, chocchi en bitters in een shaker met ijs en roer langzaam. Schenk dit uit in een gekoeld martini-glas en garneer met een rozemarijntakje. Geniet ervan!

Elderflower & Grapefruit Gin & Tonic

the botanist elderflower and grapefruit gin tonic
The Botanist

Ingrediënten

  • 5oml The Botanist Gin
  • 25ml (Vers geperst) grapefruitsap
  • 15ml vlierbloesemsiroop
  • Premium tonic water
  • Takje tijm en grapefruitschil als garnering

Mix de gin, vlierbloesemsiroop en het grapefruitsap in een glas. Schenk het uit in een highball of whiskyglas met ijs. Vul aan met tonic water en voeg het tijmtakje en de grapefruitschil toe. Enjoy!

Chamomile & Orange Martini

the botanist chamomile orange martini
The Botanist

Ingrediënten

  • 50ml The Botanist gin
  • 10ml Bianco vermouth
  • Gedroogde kamillebolletjes of kamillethee
  • Sinaasappelschil

Doe een aantal gedroogde kamillebolletjes of een kamillethee-zakje met de gin in een glas. Laat vijf minuten trekken en zeef er de kamille dan uit. Voeg de vermouth en ijs toe, roer langzaam. Schenk uit in een gekoeld cocktail glas en garneer met de sinaasappelschil. Proost!

Benieuwd naar The Botanist Gin en wil je weten welke andere heerlijke cocktails je kunt maken? Bekijk dan hier de website!